Yrityksestä

Historia

Gerkmanin yrityksen perusti Helge Gerkman vuonna 1945. Helge aloitti toiminnan korjaamalla polkupyöriä, koska oli kilpapyöräilijä. Yritys aloitti lämpö- ja vesiasennukset vuonna 1948, kun lohjalaisyritys Vesijohtoliike Mäki tarvitsi apua vesijohtojen vetämisessä uudelle Mustion vesiosuuskunnalle. Pidämme tätä perustamisajankohtana yrityksellemme, joka täyttää vuonna 2018 kunnioitettavat 70 vuotta. Ensimmäisellä vuosikymmenellä yritys harjoitti ajan hengen mukaisesti enemmän tai vähemmän monimuotoista toimintaa.

Nykyinen osa-aikaeläkeläinen ja entinen omistaja Harry Gerkman tuli mukaan kuvaan 1978. Hän perusti vuonna 1979 yhdessä Helgen ja siskonsa Gun-Britt Kalmin kanssa Kb H Gerkman -kommandiittiyhtiön. Vuonna 1988 Helge Gerkman siirtyi syrjään ja jätti vastuun Harrylle ja Gun-Brittille. Yhtiöjärjestys muutettiin vuonna 1992 osakeyhtiöksi LVI-Gerkman Oy Ab, jonka Harry omisti yksin.

Kolmas sukupolvi otti LVI-Gerkman Oy Ab:n haltuunsa 1.8.2003, jolloin Ove Lahtivuori ja Mari Lahtivuori (o.s. Gerkman) ostivat hyvässä kunnossa olevan yrityksen. Yritys on voinut hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, mikä on yrityksen taitavien asentajien ansiota.  Tyytyväisyys näkyy pitkissä työ- ja asiakassuhteissa. Mainittakoon, että Pentti palkattiin vuonna 1969 suoraan koulunpenkiltä ja hän on tänä päivänä yksi monista yrityksemme tukipylväistä.

Tänään

Yritys työllistää 12 henkilöä ja toimii omissa tiloissa Mustiolla. Vuotuinen liikevaihto on noin 1 700 000 €. Yrityksen toimitusjohtaja on DI Ove Lahtivuori.

Toimialue on pääasiassa Länsi-Uusimaa (Karjaa, Inkoo, Siuntio, Tammisaari, Karjalohja, Kirkkonummi, Lohja, Hanko, Nummela). Hajanaisia töitä tehdään myös Suur-Helsingissä.

Yritys panostaa kokonaisratkaisuihin, jotka perustuvat laadukkaaseen työhön ja laadukkaisiin tuotteisiin. Osaavat asentajat tekevät työn tehokkaasti pitkällä kokemuksellaan ja aikaansa seuraten, joten he tuntevat myös uudet tehokkaat tekniikat ja uudet asennustavat.